Guthné Schneiner Mária
  Intézményvezető

 Magyar nyelv és irodalom szakos tanár, drámapedagógus.

1978 – tól a Tököli Weöres Sándor Általános Iskolában tanít, majd igazgatóhelyettes.

1999 – től Tanügyigazgatási szakértõ.

2001 - ben megalakítja a „Szárny-nyitogató” Alapfokú Mûvészeti Iskolát, melyet 2019-2020 tanévig vezet. A mûvészeti iskola az elmúlt 17 év alatt személyiségfejlesztõ, gyermekközpontú, a szülõk és a tanulók által szívesen választott intézményként mûködik.

2014 - től országos pedagógiai-szakmai ellenőrzési és pedagógusminősítési szakértői tevékenység.

 

 

 

 

 

 

Schreiner Zsuzsanna
Intézményvezető helyettes

 1985 óta a Tököli Weöres Sándor Általános Iskola pedagógusa, jelenleg tagintézmény-vezető

 2013. Pedagógus szakvizsga, közoktatási vezető

 2014. Idegen nyelvi szaktanácsadó

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Bednanics Judit
  Felelős adatkezelő, adatvédelmi tisztviselő,iskolatitkár

Iskolá nkban az iskolatitkár feladatait látja el a kezdetek óta. Adminisztrációs munkája sokrétû, ugyanakkor a mûsorok, rendezvények segítõje is. A gyerekeket nagyon szereti, és segíti õket ahol tudja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanáraink:

  Busch Ildikó
  néptánc

 1978-tól 1991-ig a néptáncot hivatásként mûvelte. A mai Talentum Együttes, majd a Budapest Táncegyüttes  tagjaként  tanult és dolgozott. Az Apor Vilmos Katolikus Fõiskolán népi-játék, néptánc, hagyományismeret oktatói szakon végzett. Iskolánkban 2004-tõl  néptáncot tanít.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Dani Szilvia 
  Színjáték

1987óta dolgozik a Tököli Általános Iskolában, 12 éve gyógypedagógusként. Mindig is fontosnak tartotta a hátrányos helyzetû, tanulásban akadályozott gyerekek iskolai elõmenetelét és mûvészeti képzését. Úgy gondolja. hogy a fogyatékkal élõ gyerekek is képesek hasznos tagjaivá válni a társadalomnak. 2014szeptembere óta a Károli Gáspár Református  Egyetem drámapedagógiai szakirányú továbbképzés hallgatója.

 

 

 

 

 

 

 

 

  Demjén Gergely
  Harmonika

2008-ban szer
 ezett harmonikatanár diplomát a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem Tanárképzõ karán.

Harmonikát és kamarazenét 2007 óta tanít a "Szárny-nyitogató" Alapfokú Mûvészeti Iskolában.Célja a harmonika körzeti népszerûsítése, az alapfokú zenei mûveltség továbbadása és a tehetséges tanulók felkutatása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Demeter Béla Istvánné(Marika)
 Szolfézs

 2002 óta tanít iskolánkban. 1983-ban szerzett diplomát Nyíregyházán, ének-zene szakon.1985-ben egy éves intenzív kurzuson vett részt Kecskeméten a Kodály Intézetben.10 évig tanult zongorázni, furulyázni, két évig fuvolázott.

 

 

 

 

 

 

  Halász László
  Gitár

A Liszt Ferenc
 Zenemûvészeti Fõiskolán végzett 1985-ben. Szendrey-Karper Lászlónál szerzett gitártanári diplomát.

29 éve a Budapesti Operettszínház szóló gitárosa, élete során szólistaként szinte egész Európában fellépett (Németország, Franciaország, Olaszország, Románia, Luxemburg, Svájc, Ausztria). Elismert hegedû-készítõ mester, hangszerein kiváló mûvészek játszanak. 2003-tól a tököli „Szárny-nyitogató” Mûvészeti Iskola tanára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Hujber Tibor
  Gitár

 Közel 35 éve dolgozom a pedagógus pályán, ebből az utolsó 20 évet zenepedagógusként.  Nagyon szeretem hivatásomat, ma sem gondolkodnék más életpályában.
A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében diplomáztam kitüntetéses eredménnyel.
Meglehetősen sok művészeti iskolában dolgoztam már gitártanárként az elmúlt 20 évben. Nagyon sok gitáros tanítvány fordult meg óráimon, így már jelentős tapasztalatokra tettem szert. Vannak tanitványaim, akik példámat követve szintén a zenei pályát választották hivatásuknak. Büszke vagyok rájuk, hisz munkám gyümölcsét látom bennük. De természetesen annak is nagyon örülök, ha valaki csak megszereti  és amatőr módon műveli a gitárzenét, vagy bármilyen zenét.
Zenei érdeklődésem széles körű, sok stílus érdekel, és szívesen tanítom is.  Persze központi helyen a klasszikus zene áll, de játszom könnyűzenét is. Vannak zenekaraim, szerveztem gitárduót, gitárkvártettet, szivesen vállalunk fellépéseket.

 

Kakuk Pál
Néptánc

Egész élete a néptánc és a magyar folklór tanításával telik.1967-től a Magyar Állami Népi Együttes táncosa, majd tánckarvezetője, koreográfusa 25 éven keresztül.Szakmai nyugdíj után a százhalombattai Forrás Táncegyüttes megalakulásától kezdve 20 éven keresztül tanít több korcsoportot és készít koreográfiákat, valamint háromszor ér el „Kiváló Együttes” minősítést.Az amatőr néptáncvilág számos együttesében irányít, dolgozik, koreografál: Vadrózsák Táncegyüttes, Forrás Táncegyüttes, Kéve Táncegyüttes, Sziget Táncegyüttes, Tököli Délszláv Együttes.Jelenleg is összefogja és tanítja a Kéve, valamint a Bokréta Táncegyüttest Ráckevén, több szenior együttest vezet, koreográfiákat készít.Számos kulturális és művészeti díj tulajdonosa: 

  • A Magyar Állami Népi Együttes „Együttesért” díj
  • Magyar Táncművészek Szövetsége „Előadói nívódíj”
  • Százhalombattán „Kultúráért” díj,
  • Ráckevén „Ránki díj” valamint „Ráckeve város kultúráért művészeti díj”,  
  • „Tököl város kultúráért művészeti díj”
  • „Pest megye népművészetért díj”
  •  A „Magyar Állami Népi Együttes örökös tagja”.
  •  Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület: „Az év Pedagógusa”

Népi fafaragó, munkái számos kiállításon voltak láthatóak. Táncos képek és szobrok, népi használati tárgyak egész sorát faragta és faragja több mint 25 éve.  A „Ráckeve érték” egyesület és a ráckevei Művészet pártolók Egyesületének tagja.Iskolánkban 2012 óta magas szakmai munkájával segíti a néptánc oktatást.Koreográfiákat készít.Tanulóinkat felkészíti versenyekre, fesztiválokra, és színvonalas népzenés - néptáncos műsorokba vonja be.

                    Néptáncos viseletek varrása:  Agócs Judit. Köszönet a gondos, szép munkákért!

 

  Kálmán Csilla
  Képzőművészet és grafika, festészet

 Fiatal pályakezdõként 2004-tõl iskolánk tanára, valamint a Tököli Weöres Sándor Általános Iskola rajz tanára.  A Berzsenyi Dániel Tanárképzõ Fõiskola rajz szakán, majd a Magyar Képzõmûvészeti Egyetem festõmûvész szakán végzett, mûveit több kiállításon is bemutatta.

"Célom az elkövetkezõ években, hogy minél több tanítványom megismerkedjen a képzõmûvészet nyelvezetével. Az alkotás megtapasztalása, egy fantasztikus lehetõség arra, hogy kikapcsolja magát az ember a hétköznapok nehézségeibõl. Azok a dolgok, amik minket körbevesznek, visszahatnak ránk. Ha a minket körülvevõ környezet olyan, amiben jól érezzük magunkat, netán büszkék lehetünk rá, mert mi készítettük, vagy inspirál minket arra, hogy felülmúljuk a munkánkat, az a nap, már nem telt érzelmi, esztétikai szempontból hiába."

Szakmai tapasztalatok:

Magyar Állami Operaház díszletfestése
Magyar Tudományos Akadémia aranyozása, márványozása
Murális falfelstmények készítése
Sokszorosító grafikai eljárások (rézkarc, hidegtû, szitanyomat)  Kósa Dávid
 
 Zongora és szolfézs
 1977. június 19-én, zenész családban születtem, Budapesten. 1991-ben felvételt nyertem a Bartók Béla Zenemûvészeti Szakközépiskola és Gimnázium zongora tanszakára. 1992-tõl fölvettem az orgona fõtárgyat Elekes Zsuzsa növendékeként. 1996-ban zenei érettségimet orgona szakon szereztem meg. 1996-tól a szombathelyi Berzsenyi Dániel Fõiskola hallgatója voltam ének-zene - egyházzene szakon. A négy év kiváló alkalmat nyújtott számomra, hogy kisebb-nagyobb csoportok elõtt szerepelhessek, és kommunikációs készségemet fejlesszem. Elsõ diplomámat 2000 tavaszán vehettem át.Ezt követõen a gyõri Széchenyi István Egyetemen folytattam tanulmányaimat orgona-szolfézs-kamaramûvész szakon Ruppert István irányítása alatt. Jelenleg, a tököli Szárny-nyitogató Mûvészeti Iskolában tanítok zongorát, valamint a budapesti Weiner Leó Zeneiskolában szolfézst. 2014 – tõl a Zeneakadémia Liszt Kukac foglalkozásvezetõje vagyok. Az intézményekmellett számos magánnövendékkel is foglalkozom. A 2013-2014-es tanév folyamán az Oktatási Hivatal munkatársa voltam, mint mentor és vizsgáztató a gyakornokokat minõsítõ pilotprogramban. Rendszeresen játszom szólóesteken, rádiófelvételeken, kórus, vagy kamaraprodukció kísérõjeként. Közremûködtem többek között a Szombathelyi, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus zenekarok hangversenyein. A klasszikus elõadó-mûvészettel párhuzamosan más stílusú zenei együttesekben is szerepelek, és zeneszerzéssel is foglalkozom. Az Oscar Díjas Szabó István rendezésében bemutatott Az Ajtó címû film zeneszerzõje vagyok. Fõ profilom a tanítás, és az ezzel szorosan összekapcsolódó új módszerek, lehetõségek kiaknázása. Ilyen például az Uniós pályázatot nyert „Zene Másképp” program.
http://davidkosa.com
http://www.cdbaby.com/cd/davidkosa
https://www.youtube.com/c/DavidKosapiano

 

  Nagyné Kovács Mariann
  Hegedűtanár

Tanári mesterdiplomáját a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében, szakvizsgázott pedagógus és közoktatási vezető szakképzettségét a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte meg, mindkettőt kitüntetéses eredménnyel.

Szakmai munkája több, mint 30 évre tekint vissza itthon és külföldön. Pályája elején a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, majd a MÁV Szimfonikus Zenekar első hegedűse volt. Hegedű-és kamarazenetanárként Spanyolországban, a Zeneművészeti Főiskola, Zaragoza intézetében hosszú éveken át vitte a magyar zeneoktatás jó hírét, ugyanígy több neves spanyolországi nagy szimfonikus zenekar hegedűseként, szólamvezetőjeként. Számos lemezfelvétel résztvevője.

Hazatérve, 2005-től szóló- és kamarazenei koncerteket ad, tagja a korhű hangszereken előadó Savaria Barokk Zenekarnak, ugyanez évtől a „Szárny-nyitogató” Alapfokú Művészeti Iskola hegedű- és kamarazene-tanára. A 2019-2020. tanévre vállalta az iskola intézményvezetői megbízatását.

Az előadóművészet és a művészeti nevelés elkötelezettje. Nem kérdés számára a zenélés pozitív hatása: a figyelem, az iskolai teljesítőképesség, a kreativitás, a szépérzék fejlődése, a gyerekek jobb eligazodása az életben, az érdeklődésük, a nyitottságuk növekedése.

Minden gyereket képességeinek megfelelően tanít és von be a zenei élmények világába. Tanítványai között a zenét szeretők, a sikereket elért amatőr zenészek, a pályán továbbtanulók, mind nagy örömet jelentenek számára.   

 

  Szilágyiné Nagy Csilla
  Képzőművészet

 A Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképzõ Fõiskolán, majd a Nyíregyházi Fõiskola rajztanári szakán végzett. Késõbb népi kismesterség szakoktatói vizsgát tett és a bõrmûvességet tanult. A Pöcök Hagyományörzõ Egyesület tagjaként számos rendezvényen és iskolákban ismerteti meg az embereket a hagyományos népi kismesterségekkel, szokásokkal és kultúrával. A tûzzománc technikákat 2 év alatt magánúton sajátította el.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szkokán Zoltánné
Kortástánc

Három éves koromban kezdtem klasszikus balettozni a kőbányai Pataky István Művelődési   Központban. 10 éves koromban ismerkedtem meg a Ritmikus Gimnasztikával, a       Ferencvárosi Torna Club színeiben, majd a Testnevelési Főiskola Sportegyesületében.
A Testnevelési Egyetemen 1992-ben diplomáztam. 1988-óta foglalkozom gyerekekkel, 1994. októbere óta vezetem a Ritmikus Gimnasztika edzéseket Tökölön.

2001-2013-ig tanítottam már a „Szárny-nyitogató” Alapfokú Művészeti Iskolában. Majd az általános iskolában helyezkedtem el testnevelőként. A 2019-20-as tanévtől újra irányítom a Kortárstánc tanszakot.

 

 

 

 

 

 

 

  Török-Ábrahám Brigitta
  Népi ének

 2009-ben nyert felvételt a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem Népzene Tanszékének népi ének szakára. 2012 júniusában kiváló minõsítésû „népi ének elõadómûvész” diplomát szerzett. 2014 nyarán befejezte az egyetem mesterképzését, népi ének tanár diplomával rendelkezik. A Tarsoly Zenekar énekese. A vokális könnyûzenei stílusok nagy rajongója, mint a SoundShine Choir tagja és a Ten-♭Singers együttes szopránja nem csak kedvelõje, mûvelõje is. 2012 szeptemberétõl iskolánk népi ének tanára. Fontosnak tartja a zenei alázatot; hivatásának érzi az autentikus népzene stílushû újjáalkotását és továbbadását; anyanyelvû népdalaink, népzenénk értékeinek, fontosságának és érvényességének közvetítését; a zenének, az éneklésnek a testi-lelki egészségben való kitüntetett szerepét.

 

 

 

 

 

 

 

  Vas Viktória
  Furulya

 Vas Viktória vagyok, 2002-ben kezdtem el zenei tanulmányaimat a
szigetszentmiklósi Ádám Jenő Zeneiskolában, amit 2009-ben a budapesti Szent
István konzervatóriumban folytattam oboa szakon. 2014-től a Liszt Ferenc
Zeneművészeti Egyetemen tanultam, ahol 2017-ben lediplomáztam. Egyetemi
tanulmányaim alatt, illetve azóta több zeneiskolában is tanítottam, többek között
Zebegényben és Szigetszentmiklóson, ahol jelenleg is tanítok.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Akik nálunk tanítottak, s iskolánkat tudásukkal, tapasztalataikkal gyarapították:

Bartus Krisztina
Emõdi Györgyi
Geiger Lajos
Halász László
Horváth László
Horváth Orsolya
Illés Ferenc
Klineizel Ilona
Lakics Lászlóné
Matula Tünde
Mihó Diána
Pintér Tibor
Puha Ferenc
Pozsonyi Dávid
Puskás Andrea
Szoboszlay Csilla
Somogyi György
Szilágyi Györgyné (Gitta néni)
Törökné Koszik Ilona
Vakler Anna
Vonnák Kinga