A művészeti iskola a 2016/17. tanév óta tagja a MÜPA partneriskola- programjának, mellyel az iskola a művészeti nevelés eszköztárát kívánja bővíteni.

     Úgy gondoljuk, hasznos, ha a gyerekek a saját, iskola falain belül megvalósuló zenélésükön túllépnek, és meghallják neves művészek előadását. Ezzel nő tájékozottságuk a zenekultúra területén, egyidejűleg megtanulják az elődök által teremtett értékek megbecsülését. Felismerhetik, hogy a zenetanulásra szánt idő és kitartás, mennyi szépséget tud létrehozni akár a pályára készülők részére, akár az amatőr zenélők illetve a zenét szerető közönség részére.

      A Művészetek palotája partneriskola- programja a diákok részére kedvezményes belépést biztosít a világszínvonalú előadásokra a világszínvonalú helyszínen. A program elindítása iskolánk hegedű-, kamarazene-tanára, Nagyné Kovács Mariann gondolata volt, aki vállalta a szervezési feladatokat. Az aktuális hírekről iskolánk honlapja tájékozódást nyújt mindenkor.

Iskolánk előző tanévi Müpa – látogatásai, szám szerint öt előadáson 100 fő feletti gyereklétszámmal, sok-sok élményt nyújtott, melyről nemcsak a gyerekek lelkes beszámolói, hanem rendkívül fegyelmezett, érdeklődő magatartásuk által is meggyőződhettünk.

     Nagy örömmel vesszük az általános iskola részéről az együttműködést, mivel diákjaink nagy része onnan érkezik. A tanárok támogató részvételéért pedig köszönettel vagyunk.

     Idén két ingyenes, a művelődési házba kihelyezett, „Koncert az iskolában” előadást volt lehetőségünk kérni a program keretében. Így októberben Kodály Zoltán életművéből válogatott műsor részesei lehetett 90 gyerek.  Decemberben a MUS-E, Yehudi Menuhin, világhírű hegedűművész által létrehozott mintaprogram a művészeti iskola és általános iskola 16 SNI tanulója számára került megszervezésre.

     Ezeken felül két alkalommal látogatott el iskolánk a Müpába a hegedű-, kamarazene- illetve zongora és szolfézs tanszakkal Nagyné Kovács Mariann és Kósa Dávid vezetésével a „Szenvedélyem a hegedű” januári, és a „Szenvedélyem a ritmus” februári előadásaira.

     A Müpa – partneriskolai programot a következő években is folytatjuk, esélyt teremtve így a tököli művészeti iskolásoknak zenei és kulturális ismereteik bővítésére, műveltségi szintjük növelésére.